Меморіальна садиба Миколи Біляшівського у Канівському природному заповіднику: проблема збереження та популяризації - Іванов, Дмитро (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
Розкрито історію меморіальної садиби одного з фундаторів української археології та мистецтвознавства Миколи Біляшівського, яка знаходиться в Канівському природному заповіднику, а також появи там пізніше Музею природи. Наголошено на проблемному стані приміщення та відсутності популяризації важливого об’єкта культурної спадщини.