Матеріали Геологічного музею в археологічній збірці НМІУ (передача 1942 р.) - Сорокіна, Світлана; Радієвська , Тетяна; Завальна, Оксана (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
У 1942 р. до Музею до- і ранньої історії в м. Києві були передані археологічні матеріали з Геологічного кабінету Київського державного університету. Основну частину колекції складали знахідки з археологічних розкопок швейцарських поселень на палях, що датуються неолітом – бронзовим віком. Наразі ці матеріали знаходяться у складі зібрання Національного музею історії України. Отже, у музеї збереглася невелика частка довоєнних колекцій Геологічного кабінету, які раніше вважалися повністю втраченими.