Архітектурні проєкти Євгенії Маринченко (за матеріалами колекції Національного музею історії України) - Буняк, Олена (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
В статті на основі музейних експонатів (документи, фотографії, живопис, творчі роботи) показано окремі етапи проєктування та будівництва Палацу культури «Україна» в Києві та санаторію в Пущі-Водиці, авторство яких належить відомій українській архітекторці Євгенії Маринченко (1916–1999), лауреатці Шевченківської премії (1971).