Атрибуція портрета невідомого чоловіка авторства Владислава Галімського з колекції Національного музею історії України - Дроботюк, Марина (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
Стаття присвячена атрибуції двох портретів авторства Владислава Галімського – Юзефа Габріеля та Юзефи Ліпковської Чечелів (1898), що походять з колекції Всеукраїнського історичного музею. Чоловічий портрет наразі зберігається в Національному музеї історії України, а жіночий, що належить до колекції Національного художнього музею України і був незаконно вивезений під час ІІ світової війни, у 2013 р. з’явився на штутгартському аукціоні та у 2025 році повернувся до колекції музею. Ця публікація ґрунтується на дослідженні архівних матеріалів НХМУ, ЦДАВО та деяких польських джерел.