Ювілейна медаль Генріха Пауля Гроскурта до 50-ліття польського короля Августа ІІ Сильного з нумізматичної колекції Національного музею історії України - Ящук , Андрій (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
Розглянуто медаль саксонського медальєра Генріха Пауля Гроскурта, виготовлену до 50-літнього ювілею польського короля Августа ІІ Сильного у контексті її символічних та історичних зв’язків; розкрито широке використання автором медалі засобів рецепції Античності для передачі інформації про подію. У додатку до тексту міститься докладний опис характеристик медалі з нумізматичної колекції Національного музею історії України із зазначенням належності цього типу до основних нумізматичних каталогів.