Маловідомі сторінки з музейного життя. Павло Жолтовський і Пимон Рудяков. 1936 рік - Шевлюга, Олександр (Науковий вісник Національного музею історії України, 2025)
У статті йдеться про короткий, але плідний період, коли Павло Жолтовський після свого звільнення з-під арешту у 1936 р., працював у Державному Українському музеї (НХМУ), очолюваному Пимоном Рудяковим. Цей проміжок часу й досі залишається поза увагою дослідників біографії Павла Жолтовського. Однак саме за кілька місяців активної співпраці музейникам вдалося врятувати від загибелі шедеври українського іконопису барокової доби, які нині є окрасою колекції НХМУ. У пропонованому дослідженні на основі архівних матеріалів, спогадів Павла Жолтовського та його листування відновлюється ця прогалина в біографії вченого.