Гетьманська булава з колекції Національного музею історії України - Тоїчкін, Денис; Шевченко, Олена (Науковий вісник Національного музею історії України, 2023)
У статті досліджено зразок презентаційної булави з колекції Національного музею історії України (інв. № З-1647). Автори атрибутують виріб як роботу трансильванського майстра Андреаса Хелфера (Andreas Helfer), який працював у 1582–1611 рр.