Науковий вісник Національного музею історії України - Патриляк, Богдан (Науковий вісник Національного музею історії України, 2023)
Попри повномасштабну війну з московськими агресорами, Національний му- зей історії України продовжує публікувати матеріали щорічної науково-практич- ної конференції, що підсумовує наукову роботу установи впродовж року. Наш музей має досить давню традицію видання збірників наукових праць та матеріалів щорічних науково-практичних конференцій, започатковану першим випуском «Праць Київського державного історичного музею», що побачив світ 1958 року. Сподіваємося, що оприлюднення матеріалів Щорічної науково-практичної конференції Національного музею історії України 2023 року сприятиме плідній співпраці науковців НМІУ із колегами з українських музеїв, науковцями й освітя- нами у спільній справі дослідження української історії та проблем музеєзнавства. Також сподіваємося, що наукові публікації збірника стануть у нагоді дослідникам української історії та фахівцям зі спеціальних історичних дисципл