КОЗАЦЬКІ ЛЮЛЬКИ З БАТУРИНА - Юхно, Федір (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
У статті розглядаються глиняні люльки, які були виявлені під час археологічних досліджень на території охоронних зон НІКЗ «Гетьманська столиця». Здійснена класифікація знахідок за формою, матеріалом та орнаментацією. Зроблено порівняльний аналіз люльок із резиденції І. Мазепи з матеріалами решти території міста та іншими пам’ятками.