ЕКСЛІБРИСИ НУМІЗМАТИЧНИХ ВИДАНЬ З КНИГОЗБІРНІ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ - Бойко-Гагарін, Андрій; Дідора, Лариса (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
У статті досліджено та проаналізовано екслібриси та автографи видатних нумізматів – Олексія Орешнікова, графа Івана Толстого, професора Валентина Рябцевича, а також пов’язані із фундатором та першим директором НМІУ Миколою Біляшівським дарчі написи та нотатки, що містяться в нумізматичних виданнях бібліотеки Національного музею історії України (НМІУ); визначено їхнє наукове значення для нумізматичних досліджень. На означених виданнях також є печатки товариств, пов’язаних із вивченням історії та охороною культурної спадщини. Нумізматична література книгозбірні НМІУ містить майже всі види бібліотечних штампів самого НМІУ, починаючи з Київського музею старожитностей та мистецтв. Ключові слова: екслібриси, Національний музей історії України, нумізматична література, видатні нумізмати, університет Св. Володимира.