ІСТОРІЯ ФОРМУВАННЯ ФОНДІВ МУЗЕЮ ІСТОРІЇ КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ІВАНА ОГІЄНКА - Паур, Ірина (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
У статті проаналізовано створення та основні етапи діяльності Музею історії Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Висвітлено науково-пошукову, експозиційну, фондову роботу працівників установи в різні періоди її існування. Доведено, що Музей історії університету є невід’ємною складовою в системі навчально-виховної та наукової роботи навчального закладу. Підкреслено, що головним його завданням стало накопичення, збереження та відтворення у хронологічній послідовності історії університету. Ключові слова: музей, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, завідувач музею, експозиція, фонди.