ЮВЕЛІРНА ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ “PALAMARCHUK”: ГАРМОНІЯ ІНЬ І ЯН - Удовиченко, Ірина (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
У статті досліджено творчий шлях талановитого подружжя ювелірів Ярослави й Бориса Паламарчуків. Особливий акцент у дослідженні зроблено на пошуку обставин та особистостей, які вплинули на формування своєрідного стилю ювелірів. Публікуються ключові ювелірні твори майстерні “PALAMARCHUK”, а також хрест зі складним емалевим зображенням, переданий майстрами до колекції Музею історичних коштовностей України. Ключові слова: сучасне ювелірне мистецтво України, гаряча емаль, “PALAMARCHUK”, фондон, Музей історичних коштовностей України