ПИТАННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНСЬКОЇ ЦЕНТРАЛЬНОЇ РАДИ (БЕРЕЗЕНЬ 1917 – КВІТЕНЬ 1918) - Кучерук, Олександр (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
В статті розглядається питання функціонування української мови в Українській Народній Республіці доби Центральної Ради. На законодавчому рівні Рада закріпила статус української мови як державної, докладала багато зусиль для впровадження повноцінного її функціонування на усіх рівнях. Автор аналізує законодавство УНР і подає конкретні приклади його запровадження.