ДО ПИТАННЯ АТРИБУЦІЇ ПОРТРЕТІВ РОМАНА ТА ІЄРОНІМА САНГУШКІВ - Походяща, Олена (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
Стаття присвячена дослідженню портретів представників польсько-литовської шляхти Романа та Іероніма Сангушків із колекції Національного музею історії України: здійснено їхню наукову атрибуцію, ідентифіковано особи портретованих, зʼясовано місце створення полотен та їх датування. Ключові слова: портрет, польсько-литовська шляхта, Сангушки, музей, іконографія, наукова атрибуція