НА ЧОЛІ ВІЙСЬКОВОЇ РОЗВІДКИ І ГЕНЕРАЛЬНОГО ШТАБУ АРМІЇ УНР: ЖИТТЯ І ДІЯЛЬНІСТЬ ГЕНЕРАЛ-ХОРУНЖОГО ПЕТРА ЛІПКА - Скрипник, Олександр (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
У статті досліджено основні віхи життя, військової та політичної діяльності Петра Ліпка – активного учасника Української національної революції 1917–1921 років, керівника армійських формувань і військової розвідки, останнього начальника штабу Дієвої армії УНР. Ключові слова: Петро Ліпко, українізований корпус, Розвідочна управа, Дієва армія УНР, Запасні війська УНР