ДО ПРОБЛЕМИ ДАТУВАННЯ ГРОШОВИХ ЗЛИТКІВ КИЇВСЬКОГО ТИПУ - Комар, Олексій (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
У статті критично проаналізовано сучасні дані про датування срібних шестикутних злитків київського типу. Надійно датовані скарби першої пол. – середини ХІІ ст. з Мишоловки і Бурге включали лише злитки чернігівського типу, що є технологічними і морфологічними протипами злитків київського типу. Поява останніх можлива не раніше другої пол. ХІІ ст., а верхня межа побутування приходиться на початок XIV ст.