КАМ’ЯНІ СТУПИ АНТИЧНОГО ЧАСУ В ЗІБРАННЯХ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ ТА НАЦІОНАЛЬНОГО ІСТОРИКО-АРХЕОЛОГІЧНОГО ЗАПОВІДНИКА “ОЛЬВІЯ” - Хомчик, Марина Андріївна; Бут, Юрій Павлович (Науковий вісник Національного музею історії України, 2019)
Стаття присвячена археологічній колекції сектору науково-дослідного відділу збереження фондів “Археологія доби раннього заліза” Національного музею історії України. Особливу увагу приділено збереженню та реставрації категорії речей, а саме – господарським античним кам’яним ступам із розкопок античного міста Ольвія, які проводилися упродовж ХХ ст. в Національному історико-археологічному заповіднику “Ольвія”. Ключові слова: кам’яні ступи, Національний музей історії України, Національний історико-археологічний заповідник “Ольвія”.