ІНТЕРАКТИВНА ПРОГРАМА РОБОТИ ІЗ ДІТЬМИ МОЛОДШОГО ТА СЕРЕДНЬОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ ВІДДІЛУ ПЕРЕСУВНИХ ТА СТАЦІОНАРНИХ ВИСТАВОК МИКОЛАЇВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ - Сабалдашов, Віктор (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
У дослідженні аналізується робота відділу пересувних та стаціонарних виставок Миколаївського обласного краєзнавчого музею. Оприлюднюються результати діяльності відділу за останні п’ять років та розглядається розроблена ним інтерактивна музейна програма для роботи з дітьми молодшого та середнього шкільного віку. Музей як специфічний багатофункціональний соціокультурний механізм спрямований перш за все на збереження історико-культурної спадщини та дослідження музейних пам’яток, водночас він займається широкою науково-просвітницькою діяльністю, здійснює експозиційну роботу. Музейна діяльність передбачає підтримання численних контактів із громадськістю, комунікативна функція закладу набуває особливої ваги у його взаємозв’язках із суспільством. Ключові слова: Миколаївський обласний краєзнавчий музей, молодша школа, середня школа, майстер-клас, інтерактивна екскурсія