IНДЕКС СПОРІДНЕННОСТІ РАССЕЛА-РАО У СТИЛІСТИЧНІЙ ЕКСПЕРТИЗІ ПАМ’ЯТОК КУЛЬТУРИ - Індутний, Володимир; Походяща, Олена; Мережко, Ніна (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
Автори статті пропонують використання методу спорідненості Рассела-Рао для атрибуції творів мистецтва. Модифікований версійно-контраверсійний індекс спорідненості Рассела-Рао є найбільш придатним для застосування в експертній та дослідницькій роботі з пам’ятками культури. У статті наведені приклади його розрахунку для вирішення питання приналежності художнього твору стилю “імпресіонізм” та питання щодо специфіки та віку написання іконописних творів. Ключові слова: пам’ятки культури, метод Рассела-Рао, експертиза, індекс спорідненості, ікона, живопис