ПРАПОРИ З КОЛЕКЦІЇ МУЗЕЮ ВИЗВОЛЬНОЇ БОРОТЬБИ УКРАЇНИ (М. ПРАГА) В КОЛЕКЦІЇ НМІУ - Богдалов, Антон (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
У статті визначена приналежність та історичне значення трьох прапорів з колекції «Музею визвольної боротьби України» (м. Прага): «Українського Запорізького полку» (1917), «Кооперативних курсів української селянської спілки» (1920-ті рр.), «ІІ куреня українських пластунів юначок ім. Л. Українки» (1931), що сьогодні є частиною колекції НМІУ. Досліджена діяльність установ та організації, що пов’язані з наявними музейними артефактами.