МУЗЕЇ ЦЕГЛИ ТА ЦЕГЕЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА: СВІТОВИЙ ДОСВІД ТА СПРОБА ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ В ЕКСПОЗИЦІЙНІЙ ПРАКТИЦІ ВІННИЦЬКОГО ОБЛАСНОГО КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ - Грабовська, Ольга (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
У статті здійснений огляд музеїв цегли і цегельного виробництва у світі. Розглянуті закономірності їхнього виникнення та географії поширення. Метою повідомлення є виокремлення на основі світового досвіду можливих підходів до використання цегли як музейного предмета. Як приклад застосування такого досвіду розглядається спроба втілення сформульованих підходів при підготовці виставки вінницької цегли “Ще одна цеглина в стіні” у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї. Ключові слова: цегла, музеєфікація, експозиція, музейний предмет