ДОСЛІДЖЕННЯ НАБОРУ ВІДБИТКІВ КАМЕЙ ДРУГОЇ ПОЛ. ХІХ ст. З КОЛЕКЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ - Хомчик, Марина; Гаврилюк, Олена; Андріанова, Олена; Біскулова, Світлана; Борисенко, Марія (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
У Національному музеї історії України зберігається цікаве зібрання відбитків камей, змонтованих у футлярі у вигляді книжки, комплексне дослідження якого здійснили науковці, реставратори та фахівці Бюро науково-технічної експертизи “АРТ-ЛАБ”. Завдяки дослідженню були визначені основні матеріали, використані при створенні футляра і відбитків камей, а пам’ятка була датована другою пол. ХІХ ст. Ключові слова: Національний музей історії України, гіпсові відбитки камей, Гранд Тур