КОЛЕКЦІЯ ФАЯНСУ БУДЯНСЬКОГО ФАЯНСОВОГО ЗАВОДУ У ФОНДОВІЙ ЗБІРЦІ НІКЗ “ГЕТЬМАНСЬКА СТОЛИЦЯ - Новік, Оксана (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
Метою статті є атрибуція предметів Будянського фаянсового заводу з музейної колекції НІКЗ “Гетьманська столиця” за допомогою клейм та особливостей декорування виробів. Акцентовано увагу на різновидах виробів заводу в умовах соціально-політичних змін, які відбувалися в українських землях упродовж ХІХ–ХХ ст. Ключові слова: фаянс, клеймо, агітфарфор, виробництво, Будянський фаянсовий завод