ЖИТТЄВИЙ ШЛЯХ ТА НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ ВАСИЛЯ ОЛІЙНИКА, КРАЄЗНАВЦЯ, МУЗЕЄЗНАВЦЯ, АРХЕОЛОГА - Каспрук, Віталій (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
У дослідженні розглядається життєвий шлях та наукові здобутки археолога, краєзнавця, музеєзнавця Василя Олійника. Здійснена одна з перших спроб систематизувати та підсумувати творчий доробок нашого краянина, адже це чимало книг та статей на краєзнавчу тематику. Василь Олійник – одна із найповажніших постатей у царині вивчення історії Заліщицького краю, що розташований на півдні Тернопільщини. Дана розвідка – своєрідна данина памʼяті та вияв поваги від теперішнього очільника музейної справи в Заліщиках. Ключові слова: Василь Олійник, археологія, краєзнавство, музей