ХОЛОДНА ЗБРОЯ ДОБИ УКРАЇНСЬКИХ ВИЗВОЛЬНИХ ЗМАГАНЬ 1917–1921 рр. У ЗІБРАННІ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ - Патриляк, Богдан (Науковий вісник Національного музею історії України, 2018)
оєнь періоду Першої світової війни. Українські війська доби Української революції 1917–1921 рр. використовували здебільшого російське, німецьке та австро-угорське озброєння. Виявлено, що в колекції фондової групи зберігання НМІУ “Зброя та військове спорядження” міститься значна кількість зразків холодної зброї, які могли використовувати учасники різних військових формувань періоду національно-визвольних змагань. Ці музейні предмети можуть посісти гідне місце в оновленій експозиції, присвяченій Українській революції, активно використовуватися для створення виставок, присвячених цьому періоду української історії. Ключові слова: Українська революція, холодна зброя, Армія УНР, Українська Галицька армія