МОРСЬКЕ СУДНОПЛАВСТВО У ТРАНСПОРТНІЙ СИСТЕМІ УКРАЇНИ (ЗА МАТЕРІАЛАМИ ОДЕСЬКОГО, ІЛЛІЧІВСЬКОГО ТА МАРІУПОЛЬСЬКОГО МОРСЬКИХ ТОРГОВЕЛЬНИХ ПОРТІВ У ЗІБРАННІ НМІУ) - Пуля, Ірина (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
У статті наведено результати дослідження сучасного становища морських торговельних портів. Охарактеризовано економічну, технічну та правову специфіку функціонування морських портів України. Визначено коло проблем, що запобігають ефективній конкурентній боротьбі з портами інших країн.