СОПЛА З ГОРОДСЬКА В ЗІБРАННІ НМІУ - Грицик, Юрій (Науковий вісник Національного музею історії України, 2017)
Вперше публікується колекція металургійних сопел давньоруського часу із розкопок поселення Червона Гора в с. Городське Коростишівського р-ну Житомирської обл., які здійснив М. Л. Макаревич у 1939 р. Зроблено групування та опис морфологічних і технологічних ознак сопел, що в майбутньому дозволить долучити вказану колекцію до джерельної бази з вивчення давньої металургії і сиродутного процесу як її складової частини на території сучасної України. Ключові слова: сопла, Городськ, Червона Гора, горно