ПРИВІСКИ З РАДИМИЧСЬКИХ КУРГАНІВ ПОБЛИЗУ С. АНТОНІВКА ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ГУБЕРНІЇ В КОЛЕКЦІЇ НМІУ - Стрельник, Ольга (Науковий вісник Національного музею історії України, 2016)
Статтю присвячено публікації колекції бронзових привісок (ХІ ст.) з радимичських курганів біля с. Антонівка Суразького повіту Чернігівської губернії, що походили з розкопок П. М. Єре- менка 1894 р. і зараз зберігаються в Національному музеї історії України. Крім типових і поши- рених повсюдно в слов’янських землях круглих підвісків, лунниць, бубонців тут було знайде- но оригінальну бляху з кінноголовою підвіскою та дрібні привіски головного убору. Більшість артефактів публікується вперше.