ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ ПЕРСОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИФІКАЦІЇ У ЗБРОЙНИХ СИЛАХ НІМЕЧЧИНИ ТА СРСР У РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ (1939–1945)

Автор(и)

  • Богдан Скопненко Національний музей історії України

Анотація

У статті розглядається історія застосування засобів, які безпосередньо призначалися для встановлення осіб померлих або ж тяжкопоранених солдат і використовувалися у збройних силах основних учасників Другої світової війни. Зокрема, увага зосереджена на дослідженні системи фіксації втрат у військах РСЧА та збройних силах Німеччини. Проаналізовано передумови запровадження засобів персональної ідентифікації та особливості їх використання в арміях СРСР та нацистської Німеччини, оскільки саме збройні сили вказаних держав були задіяні в наймасштабніших збройних операціях на території України в роки Другої світової війни.

Ключові слова: ідентифікаційний жетон, військовослужбовець, Друга світова війна, вермахт, РСЧА, бойові дії, облік.

Біографія автора

Богдан Скопненко, Національний музей історії України

кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник відділу “Історія України у ХХ ст.”

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-06-17

Як цитувати

Скопненко, Б. (2019). ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ ПЕРСОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИФІКАЦІЇ У ЗБРОЙНИХ СИЛАХ НІМЕЧЧИНИ ТА СРСР У РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ (1939–1945). Науковий вісник Національного музею історії України, (4), 331-335. вилучено із http://visnyk.nmiu.org/index.php/nv/article/view/313

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають